Успех

КЛУБ „РИТЪМ“

success1По проект УСПЕХ през месец октомври 2013г. в СОУ „Аргира Жечкова“ отново започна дейността си клуб „Ритъм“. Участниците в клуба са ученички, които обичат магията на танците.
Основната цел на клуба е да се приобщят учениците към идеята, че танцът е начин на живот, възпитаване на чувство на любов, чрез латиноамериканските танци и ритми – „Салса“, „Зумба“ и „Карибски танци“, стремеж към съхраняване на вековните ни традиции и обичаи, гордост от принадлежността ни към българската нация.

Самото име на клуба въплъщава в себе си живия неравноделен ритъм, пулса на българското сърце.

Участниците с желание идват в часовете на клуба, разучават нови и упражняват стари танци. Атмосферата е приятна и плодотворна. Успяваме както да се разтоварим психически, така и да усъвършенстваме уменията си.
На 1 ноември клубът представи Училищният дух в мажоретния танц, която изправи публиката на крака пеейки химна на училището.
С настъпването на Коледните и Новогодишните празници дойде и представителната ни изява „Коледен звън“. Магията на бялата коледа завладя както публиката така и саммите участници.

success2Множеството изяви на Клуб „Ритъм“ безкрайно се харесват на публиката. А за участниците остава огромното удовлетворение от постигнатото и желанието да продължат да се раздават на сцената. Изпълненията стават все по–искрени и завладяващи, защото зад тях прозира истинска любов към нашенските ритми, стремеж за съхраняване и продължаване на вековната ни традиция във фолклора. “Нашият свят – поле за духовна надпревара между народите” представи традиции и танци от Русия, Турция, Македония и Гърция.

КЛУБ „ЧАПЛИН“

за художествено майсторство, декламация, ораторско изкуство, драматични солови и колективни изяви; и поведение в обществото

Дейностите, които извършваме в клуба са много и разнообразни, основното е, че се забавляваме. Стремим се във всеки час да подобряваме уменията си за общуване и за въздействие чрез слово. Имаме предвидени часове, в които интерпретираме анекдоти, вицове, смешни и всякакви истории, важното е да са предадени увлекателно. В началото се запознахме с различните техники на дишане, движение и артикулиране, видове интонации, паузиране, ритмика на речта и изобщо с всички онези ораторски похвати, които бяха известни на ръководителите на клуба.

Имаме часове, в които се упражняваме в четене на сценични монолози и диалози. В няколко от часовете се занимавахме и с прецизна декламация, като изчетохме десетки образци от наши и световни класици. Много добре бе посрещната изявата ни по повод 141 години от кончината на Васил Левски.

Наблюдавахме, коментирахме и обсъждахме изяви на известни български актьори и актриси в скечове, кратки сценки и филми, и планирахме разучаване на откъси.

Всички участници харесват и обичат магията на словото и на сцената и с желание участват- както в часовете, така и в изяви пред публика.

КЛУБ „ПАЛИТРА“

В началото на учебната 2013/2014г. в СОУ „ А. Жечкова” започна дейнастта си клуб „ Палитра”.

Целта на клубната ни дейност е да осмисли свободното време на учениците.

Формиране на знания за дейностите в занаятчийското производство.Изграждане на умения за обработване на различни материали, чрез конструиране и моделиране и изработване на изделия за бита.

В началото поставихме нашите правила:
– за безопасна работа;
– за ефективна комуникации при изпълнение на трудовите дейности в работен екип.

С проявено творчество изработихме коледни картички.

В навечерието на Коледа беше нашата представителна изява.

Подредихме изложба, от коледни картички, която представихме на всички ученици.

С трепет и вълнение изработваме покривни изделия за бита-тишлайфери, покривки и гоблени, които ще са част от предстоящата ни представителна изява.

Клубната ни дейност е съпроводена от труд, творчество и емоционално съпреживяване.